למה כן חשוב לצרוך מלח
רועי סופר
ברוב השולחנות הביתיים והמסעדות תמיד נמצא מלח לבן רגיל. רובינו לא מייחסים חשיבות לסוג המלח אותו אנו צורכים אלא לכמות בה אנו משתמשים מפאת האזהרות השונות של משרד הבריאות בנושא מלח. אולם רובנו לא מודעים להבדלים בין המלחים השונים הקיימים בשוק ומשתמשים במלח הרגיל והפשוט. אם אתם אוהבים מלח, לפחות תשתמשו במלח בטוח יותר ובריא יותר.
מלח שולחני לבן (המלח הרגיל) הינו מלח המופק בתהליך תעשייתי שבמהלכו המלח עובר תהליך של הלבנה הנעשה בחום גבוה של כ 600 מעלות אשר הורס את
המבנה הכימי הטבעי של המלח ובכך משמיד את המינרלים החיוניים שבו. במהלך התהליך מוסיפים למלח כימיקלים לצרכים שונים כדוגמת חומרים מונעי התגבשות וחומרים מונעי ספיחת נוזלים (אלומיניום הידרוקסיד). בסוף התהליך מקבלים מלח המורכב מאחוז גבוה של נתרן, חומרים כימיים וכמעט ללא ערכים תזונתיים.
מלחים מומלצים
מלח הימלאיה הוא מלח טבעי וורדרד אשר מקורו מהים הקדמון שבאזור מרגלות הרי ההימלאיה. להבדיל ממלח שולחן הרגיל שרובנו משתמשים בו, מלח ההמילאיה מכיל מינרלים כדוגמת ברזל, סידן, נתרן, אשלגן, ומגנזיום הנשמרים במלח וזאת כיוון שהוא אינו עובר תהליכים תעשייתים הפוגעים באיכותו (כמו במלח הרגיל) והוא נאסף ידנית בשיטות מסורתיות ומיובש בשמש ללא תהלכי עיבוד כל שהם ועל כן איכותו נשמרת עמו.
מלח אטלנטי הינו מלח אפרפר לבן וכמו מלח ההימלאיה, הוא נאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד ועל כן הערכים התזונתיים שלו נשמרים. המלח האטלנטי ידוע בטעמו העשיר והנעים והוא מכיל מינרלים כדוגמת ברזל, סידן, נתרן, אשלגן, מנגן, יוד ומגנזיום סופר מולטי ויטמין.
שני מלחים אלו נחשבים כמלחים מאוזנים יותר בהרכבם התזונתי ובטוחים יותר לצריכה יומית ואינם מכילים חומרים רעילים לגופנו. טעם המיוחד מוסיף לכל בישול או מזון ארומה ייחודית.
טיפ קטן: שימוש קבוע לאורך זמן במלחים אלו, גורם לחוש הטעם להרגיש את ההבדל בטעם בין מלח שולחן רגיל לעומת טעמם הארומתי והעדין של מלחים אלו.
בנוסף, ישנם סוגים נוספים של מלחים טבעים הנחשבים כמלחים בריאים כדוגמת מלח שחור אך טעמו החזק והריח שלו גורם למרבית האנשים פחות לאהוב אותו.
זכרו, עודף צריכה של מלח עלולה לפגוע בתפקודי הגוף, אולם מלח הינו היסוד החשוב ביותר לתהליכים פיזיולוגים רבים ומגוונים בגוף וכל היצורים החיים זקוקים למלח על מנת לשרוד החל ממבנה העצמות, ההולכת העיצבית בגוף, קצב פעימות הלב, שמירה על תאי המוח, תהליכי עיכול יעילים ועוד רבות. לצערנו, רוב המלח שאנו צורכים מגיע דווקא ממזונות מתועשים, משומרים, ממזון מהיר, מרטבים ומממרחים מוכנים, אבקות מרק ואבקות תיבול וכמעט בכל מוצר מזון מתועש. המלח משמש כמשפר טעם עיקרי וכחומר משמר ועל כן מזונות אלו עשירים במלח ומומלץ להימנע מצריכה של מזונות אלו מפאת כמויות המלח הקיימות בהם ושאר הסיבות המוכרות של הבעיתיות במזון מתועש.
הפחתה במוצרים מתועשים ושימוש ביתי קבוע במלחים הטבעים, תשפר את רמת בריאותכם ותעזור לכלל תפקודי הגוף הזקוקים למלח נקי ובריא.
קבלו מאתנו במתנה אוסף מתכונים לסנדוויצ'ים בריאים
כך שילדכם ייהנו מאוכל בריא שיעלה להם את רמת הריכוז בלימודים
"מאיפה לעזאזל מתחילים" אתם בטח שואלים את עצמכם
הצעד הראשון הוא לרצות באמת לעשות שינוי.
הצעד השני הוא להשאיר פרטים כאן למטה.
השאירו פרטים בטופס כאן למטה ונחזור אליכם בהקדם עם תשובה ברורה
כך שכבר בקרוב תוכלו להפוך למשפחה בריאה ושאוהבת את זה :)