תאנה - פרי עדין ואצילי הנודע בסגולותיו הרבות. עשיר בויטמין C, ויטמין B למיניהם, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
קרא עוד
קציצות קינואה ועדשים אפויות
באדיבותה של עירית אדן - נטורופתית N.D
כולם אומרים שמזון בריא לא תמיד טעים... אז הינה גם קינואה וגם עדשים, שני מרכיבים חיוניים מאד לילדים, בשילוב עם ירקות.
את הקציצות הללו כולם חייבים לנסות!
את הקציצות הללו כולם חייבים לנסות!
הם טעימות מאד, קלות להכנה וילדים (לא רק) ממש משוגעים עליהן.
מצרכים
- 1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
- 1 כוס עדשים כתומות או שעועית מש מושרות למשך הלילה
- 2 כוסות מים
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 קישוא מגורר גס
- 1 גזר מגורר גס
- 1 בטטה מגוררת
- 1/3 כוס קוואקר דק /קמח כוסמין
- 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
- 4-5 ביצים אורגניות
- קורט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
- משרים את העדשים במים למשך הלילה
- יוצקים 2 כוסות מים לסיר, מוסיפים את הקינואה והעדשים ומביאים לרתיחה
- מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות
- מסננים את הקינואה והעדשים ומצננים
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים
- יוצקים מהתערובת קציצות דחוסות תוך כדי הוצאת הנוזלים ("לסחוט "את הקציצה)
- מניחים בתבנית משומנת או על נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה
- מגישים עם רוטב טחינה / פסטו או יוגורט עיזים