משקה עשב החיטה הינו מיצוי של צמח החיטה, העשיר במרכיבים רבים, בעלי ערך רפואי ובריאותי רב.
קרא עוד
מרק דלעת ערמונים (אפשר גם עם דלעת רגילה)
המתכון שלפניכם מיועד לכל מי שהוריד וקרא את "המדריך לתזונה והצלחה בלימודים".
במידה ולא הורדתם את המדריך הנ"ל, לחצו כאן להורדה ללא תשלום.
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר גדול קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 בצל שאלוט גדול קצוץ
- 1 כף מרווה טרייה קצוצה
- 1 בטטה קלופה וחצויה
- 1 ק"ג דלעת ערמונים, קלופה וחתוכה גס.
- 1 עלה דפנה
- 8 כוסות של ציר ירקות או מים
- מלח ים ופלפל שחור גרוס
להגשה:
- 2 כפות שמן זית
- עלי מרווה
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר בלהבה בינונית
- מוסיפים בצל שאלוט, גזר, סלרי ומרווה ומטגנים 5 דקות עד שהבצלים שקופים למחצה
- מוסיפים את הבטטה והדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם
- מוסיפים עלה דפנה ואת ציר הירקות(לחצו למתכון) או המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות, עד שהדלעת והבטטה רכות
- מסירים מהאש
- מסירים את עלה הדפנה וטוחנים בבלנדר מוט (לא חייבים)
- מתבלים ומוסיפים נוזלים לפי הצורך
אופן הגשה
- מחממים במחבת שמן זית בחום בינוני
- מוסיפים עלי מרווה ומטגנים כדקה עד שהעלים פריכים וחמים
- מקשטים את המנות האישיות בעלי המרווה ומטפטפים מעט שמן זית
-
המרק מחמם ומאד מרגיע.
-
הגזר והסלרי במרק, השייכים למשפחת הסוככיים, תורמים לתחושת המרכוז והיציבות ומונעים פיזור מחשבתי.
-
הבטטה והדלעת שצבעם כתום (כמו גם הגזר) מחזקים את אלמנט האדמה האחראי על מרכוז והיציבות שלנו בחיים.