סלט לחוץ
טריק פשוט לסלט מלא בריאות
סלט ישראלי טיפוסי המורכב מירקות טריים (מלפפון, עגבנייה, גמבה, חסה...) נחשב על פי הרפואה הסינית כמזון בעל איכות קרה וצריכה קבועה שלו כמקובל בארצנו, נוטה להחליש את מערכת העיכול, "התנור של הגוף".
נשים רבות מתלוננות על כך שהן אוכלות כל היום סלט ועדיין לא יורדות במשקל. זאת כיוון שסלט רגיל מקרר את מערכת העיכול ומאט את המטבוליזים הכללי של הגוף, דבר שמפריע ופוגע בתהליך הירידה במשקל.
סלט לחוץ הוא סלט "בטוח" יותר מהסלט הישראלי הנפוץ, קל לעכל אותו, הוא מכניס פחות קור מסלט רגיל אך עדיין נחשב כמקרר והוא עובר כבישה קלה שהופכת אותו להיות מעט יותר יאנגי ומעשיר את פלורת המעיים.
הוא מתאים בעיקר לעונת הקיץ החמה ומומלץ לשלב אותו יחד עם מנה חמה-חמימה בכדי לא לקרר את מערכת העיכול מדי.
סלט לחוץ ניתן למטופלים במצבים כדוגמת אפטות, עצירות, עור אדום ומגורה ומצבי חום נוספים.
מצרכים
מגוון ירקות העונה:
חסה, מלפפון, כרוב, בצל, גבעולי סלרי, צנונית, צנון.כהמלצה,כדאי להתחיל מכרוב, הוא פשוט וקל ליישום.
תיבול באחד מאלו (לפי הטעם):
מלח ים אטלנטי / רוטב סויה TAMARI / מיסו לבן / ממרח אומובושי.
אופן הכנה
- חותכים דק את הירקות ומתבלים בכפית גדושה של מלח / רוטב סויה / ממרח אומבושי / מיסו.
- מערבבים היטב מעסים ולוחצים בידיים את הירקות עד שיוצא מיץ מהירקות.
- מניחים על הסלט צלחת שטוחה ועליה חפץ כבד בכדי ללחוץ על הסלט וממתינים כחצי שעה עד שעתיים.
- מקפידים לאכול בטמפרטורת החדר כחלק מארוחה חמה-חמימה כמוזכר לעיל.
הצעת הגשה
לפני האכילה לשים מעל הסלט טחינה ירוקה - טחינה משומשום מלא עם פטרוזיליה, כוסברה ושמיר אורגניים.