סגולותיו של פרי הרימון
רועי סופר
הפרי שיתרום רבות לבריאותכם!
הרימון הינו פרי אשר מסמל בתרבויות שונות שפע, פריון, יופי וחוכמה.
לרימון היסטוריה רפואית מפוארת מאד וניתן למצוא עדויות על השימוש בו במיתולוגיה היוונית, הפרסית ובתנ"ך.
בימי קדם נודעו הרימונים כבעלי סגולות רפואיות טבעיות וייחודיות. הרמב"ם אמר על הרימון כי "הרימון מתוק סגולתו נפלאה וטוב לקיבה".
ישנם סוגים שונים של רימונים ותקופת הבשלת הרימון הינה בתקופת הסתיו, החל מספטמבר עד דצמבר וכדאי מאד ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של הפרי הטעים.
הרימון המבשיל בתקופת הסתיו, מהווה כפרי חשוב התורם לגוף בהכנה לחורף. זרעי הרימון הצפופים והדחוסים מרכזים בתוכם תמציות רבות וערכים תזונתיים המיטיבים עם גופנו והפרי היפה זכה למחקרים רבים בעולם כולו במיוחד בתחום העור, כלי הדם והסרטן.
הרימון הינו פרי מצוין לחיזוק הריאות בתקופת הסתיו כהכנה נהדרת לעונה הבאה, החורף.
סגולות הרימון:
הרימון תורם לניקוי הגוף מרעלים שונים במיוחד מהעור, מחזק, מחליק ומגמיש את העור. כמו כן הוא מטפל בבעיות פיגמנטציה בעור ומאט את הזדקנותו, מפחית קמטים ומטפל בצלקות.
הרימון ידוע כמשמיד תאים סרטנים, במיוחד בסרטן השד (למיץ הרימון פעילות אנטי אסטרוגנית חזקה ועל כן תורם בטיפול בסרטן השד), סרטן הערמונית (פרוסטטה) וסרטן העור. חוקרים מאוניברסיטת ויסקונסין גידלו בתרבית תאים מאוד אגרסיביים הלקוחים מסרטן הערמונית באדם, תמצית מיץ רימונים שהוספה לתרבית תאים סרטניים אלה, גרמה להאטת קצב ההתרבות של התאים הסרטניים והביאה למות התאים.
- משפר את תפקוד תאי הזיכרון במוח
- תורם לבניית העצמות ומונע ירידה בצפיפות העצם (אוסטיאופורוזיס)
- נלחם בזיהומים ודלקות
- מאזן רמות סוכר בדם
- שומר על שלמות הסחוסים מפרקים ומיטיב עם מחלות פרקים
- מקל על שלשולים
צבעם של זרעי הרימון הוא אדום והליבה הינה לבנה. מזונות בעלי צבע אדום נחשבים כמחזקים את הלב ומערכת הדם וכלי הדם (המערכת הקרדיו-וסקולרית). הצבע הלבן נחשב כמחזק את הריאות והעור.
ניתן לראות הקבלה בין הממצאים המערבים וההבנה הסינית על השפעתו של פרי הרימון על עור הגוף, על הלב וכלי הדם ורקמות הערמונית והשד.
הקשר בין הרימון לסרטן הינו מעניין ביותר כאשר בוחנים אותו בעזרת העיניים הסיניות:
הלב נחשב ע"פ הרפואה הסינית כ"הקיסר" השולט על כל רקמות ותאי הגוף. הוא קשור לרמת התודעה/הזיהוי העצמי של כל תא ותא. כאשר הלב אנרגיית נפגעת (הלב האנרגטי-הסיני), נפגעת ההכרות/הזיהוי הבסיסי של תאי הגוף, דבר המאפיין את מחלת הסרטן.
כתר הרימון מזכיר את רעיון הקיסר הקשור למשמעות הלב ברפואה הסינית ומסמל את היכולת של הרימון לתמוך בלב ולהחזיר לו את השליטה הבסיסית הראשונית על תאי הגוף.
יחד עם זאת, מבנה הרימון הינו גרעינים גרעינים, בדומה למבנה התאים בגוף (תאים תאים). מבנה זה מסמל את היכולת של הרימון להחזיר ללב את יכולת השליטה התקינה על תאי הגוף וזיהוי תאים "מורדים" (סרטניים).
בנוסף, על פי הרפואה הסינית, הצבע הלבן קשור לאלמנט המתכת המאופיין ביכולתו לעזור לאדם לנקות חומרים בלתי נחוצים לגוף. תפקוד זה הינו גם אחד מתפקידיו של העור - ניקוי רעלים מגופנו.
דרכי שימוש:
במידה ומשתמשים במיץ הרימון לטיפול תומך במחלות סרטניות, מומלץ לשתות כוס מיץ רימונים באופן יומי.
ממש לראש השנה, הכנו לכם מתכון נהדר של סלט טאבולה רימונים
בחירת פרי הרימון:
כולם בטח מכירים את "שיטת הכתר" - כתר פתוח מראה כי הרימון בשל.
אבל מעבר לכך, משהו שלא ממש מוכר וידוע ונובע משיטות גידול שונות - תרגישו את משקל הרימון יחסית לגודל שלו.
רימון מורכב מרקמת חיבור לבנה וגרעינים. רקמת החיבור היא בעלת משקל קל יותר מהגרעינים ורימונים שגודלו בשיטות גידול מהירות, שימוש רב בהורמונים ומזרזי גדילה, גורמים לרוב לפרי להראות גדול, יפה ומושך מבחוץ. אבל לרוב בפנים נקבל פרי עם פחות גרעינים, יותר רקמת חיבור ופחות טעים משמעותית (עד כדי לא אכיל במיוחד בפירות של טרום תחילת העונה).
כשאתם בוחרים רימונים, בחרו את הרימונים הכבדים יותר יחסית לגודלם (לאו דווקא הגדולים יותר). ככה תבטיחו שתקבלו פרי רימון עשיר יותר בגרעינים ובטעם.