סלט רימונים לסתיו לשנה בריאה ומתוקה
הרימון הינו פרי אשר מסמל בתרבויות שונות שפע, פריון, יופי וחוכמה.
לרימון היסטוריה רפואית מפוארת מאד וניתן למצוא עדויות על השימוש בו במיתולוגיה היוונית, הפרסית ובתנ"ך.
בימי קדם נודעו הרימונים כבעלי סגולות רפואיות טבעיות וייחודיות. הרמב"ם אמר על הרימון כי "הרימון מתוק סגולתו נפלאה וטוב לקיבה".
ישנם סוגים שונים של רימונים ותקופת הבשלת הרימון הינה בתקופת הסתיו, החל מספטמבר עד דצמבר וכדאי מאד להנות מיתרונותיו הבריאותיים של הפרי הטעים.
הרימון המבשיל בתקופת הסתיו, מהווה כפרי חשוב התורם לגוף בהכנה לחורף. זרעי הרימון הצפופים והדחוסים מרכזים בתוכם תמציות רבות וערכים תזונתיים המיטיבים עם גופנו והפרי היפה זכה למחקרים רבים בעולם כולו במיוחד בתחום העור, כלי הדם והסרטן.
הרימון הינו פרי מצוין לחיזוק הריאות בתקופת הסתיו כהכנה נהדרת לעונה הבאה, החורף.
סגולות הרימון
הרימון תורם לניקוי הגוף מרעלים שונים במיוחד מהעור, מחזק, מחליק ומגמיש את העור. כמו כן הוא מטפל בבעיות פיגמנטציה בעור ומאט את הזדקנותו, מפחית קמטים ומטפל בצלקות.
כחלק מפעולת הניקוי, הרימון מנקה את כלי הדם ובמיוחד את כלי הדם של הלב.
מחקרים שונים הראו כי מיץ הרימון מוריד את רמת הכולסטרול הרע - LDL, מוריד את לחץ הדם ומפחית את הסיכון לטרשת עורקים ומחלות כלי דם. על ידי כך, הוא מונע התקפי לב או אירועים מוחיים (CVA) המהווים גורם עיקרי לתחלואה ולתמותה בעולם המערבי.
מונע ומשמיד תאים סרטניים:
הרימון ידוע כמשמיד תאים סרטנים, במיוחד בסרטן השד (למיץ הרימון פעילות אנטי אסטרוגנית חזקה ועל כן תורם בטיפול בסרטן השד), סרטן הערמונית (פרוסטטה) וסרטן העור. חוקרים מאוניברסיטת ויסקונסין גידלו בתרבית תאים מאוד אגרסיביים הלקוחים מסרטן הערמונית באדם, תמצית מיץ רימונים שהוספה לתרבית תאים סרטניים אלה, גרמה להאטת קצב ההתרבות של התאים הסרטניים והביאה למות התאים.
- משפר את תפקוד תאי הזיכרון במוח
- תורם לבניית העצמות ומונע ירידה בצפיפות העצם (אוסטיאופורוזיס)
- נלחם בזיהומים ודלקות
- מאזן רמות סוכר בדם
- שומר על שלמות הסחוסים מפרקים ומיטיב עם מחלות פרקים
- מקל על שלשולים
מצרכים
1/2 סלק חתוך לצ'יפס דק
1 כף שמן זית
1 כפית כמון
קורט מלח
שקית עליי בייבי ירוקים
5 עלי בזיליקום חתוך לרצועות דקות
1/2 תפוח גרנד סמיט חתוך רצועות דקות ומושרה במים עם מיץ מחצי תפוז טרי.
מלח ופלפל
150 גרם גבינת עיזים (רצוי קשה)
1/4 כוס שומשום(לגיוון: שחור ולבן)
גרגירים מרימון שלם
לרוטב ויניגרט
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
2 כפות שמן זרעי פשתן/שמן זית
מיץ סחוט מרימון אחד
1/2 כפית חרדל דיג'ון
** לנער הכל בצנצנת סגורה
אופן ההכנה
- בתוך קערה עמוקה ערבבו את הסלק,שמן זית וכמון.
- פזרו על מגש משומן קלות או על מגש סיליקון והכניסו לתנור שחומם מראש בחום של C90 למשך 50 דק' ,הפכו את הצ'יפסים ואפו עוד 30 דקות נוספות.
- הוציאו מהתנור וקררו בצד (הצ'יפס יהיו רכים מעט ,אך יתקשו לכשיתקררו).
- בקערה נוספת ערבבו את עלי הבייבי והבזיליקום ,הוסיפו מעט רוטב ויינגרייט,מלח ופלפל וערבבו שנית.
- הוסיפו את הצ'יפס לסלט.
- הכינו כדורים של גבינת העיזים,גלגלו אותם בשומשום שחור/ו לבן.
הגשה
להניח על צלחת עלי בייבי, תפוחים, כדורי גבינה.
להזליף מעל רוטב ויינגרייט.
לפזר מעל 1/4 כוס רימון.
מזונות בעלי צבע אדום נחשבים כמחזקים את הלב ומערכת הדם וכלי הדם (המערכת הקרדיו-וסקולרית). הצבע הלבן נחשב כמחזק את הריאות והעור.
ניתן לראות הקבלה בין הממצאים המערבים וההבנה הסינית על השפעתו של פרי הרימון על עור הגוף, על הלב וכלי הדם ורקמות הערמונית והשד.
הקשר בין הרימון לסרטן הינו מעניין ביותר כאשר בוחנים אותו בעזרת העיניים הסיניות:
הלב נחשב ע"פ הרפואה הסינית כ"הקיסר" השולט על כל רקמות ותאי הגוף. הוא קשור לרמת התודעה/הזיהוי העצמי של כל תא ותא. כאשר הלב אנרגיית נפגעת (הלב האנרגטי-הסיני), נפגעת ההכרות/הזיהוי הבסיסי של תאי הגוף, דבר המאפיין את מחלת הסרטן.
כתר הרימון מזכיר את רעיון הקיסר הקשור למשמעות הלב ברפואה הסינית ומסמל את היכולת של הרימון לתמוך בלב ולהחזיר לו את השליטה הבסיסית הראשונית על תאי הגוף.
יחד עם זאת, מבנה הרימון הינו גרעינים גרעינים, בדומה למבנה התאים בגוף (תאים תאים). מבנה זה מסמל את היכולת של הרימון להחזיר ללב את יכולת השליטה התקינה על תאי הגוף וזיהוי תאים "מורדים" (סרטניים).
בנוסף, על פי הרפואה הסינית, הצבע הלבן קשור לאלמנט המתכת המאופיין ביכולתו לעזור לאדם לנקות חומרים בלתי נחוצים לגוף. תפקוד זה הינו גם אחד מתפקידיו של העור - ניקוי רעלים מגופנו.