ירקות כבושים/מוחמצים
מתכון פשוט לירקות כבושים שניתן להכין ממגוון ירקות העונה.
מצרכים
- ניתן לקחת כמעט כל ירק ולכבוש אותו. הירקות המומלצים להתחיל איתם הם כרוב או גזר. ניתן לכבוש גם ירקות כדוגמת צנון, צנונית, קולורבי, סלק ועוד.
- 2-3 שיני שום
- מלח. מומלץ מלח הימלאיה או אטלנטי
- מים
אופן הכנה
- רוחצים כרוב או גזר וחותכים אותם דק (גזר לעיגולים דקים, כרוב לחתיכות דקות ארוכות).
- מכניסים אותם לתוך צנצנת זכוכית מעוקרת ותוך כדי ההכנסה מכניסים חתיכות של שום קלוף כך שהשום יתפזר בכל הצנצנת. מספיק 2-3 שיני שום לצנצנת של ליטר.
- ממלאים את הצנצנת במים עד שהירק מכוסה לחלוטין.
- על כל כוס מים (200מ"ל) שמים ¼1 כפיות של מלח (מומלץ מלח הימלאיה או אטלנטי). מערבבים את הצנצנת כך שהמלח ימס ויתפזר.
- מפזרים רבע כפית מלח בחלק העליון של הצנצנת.
- אם הכנתם כרוב, אפשר לקחת 1-2 עלי כרוב לא חתוכים ולשים בחלק העליון של הצנצנת בכדי ליצור אטימה. בגזר ניתן לשים עלי שמיר, אך לא חובה.
- סוגרים את הצנצנת ומניחים בתוך קערה (בתהליך התסיסה נוזלים יכולים לזלוג החוצה) וממתינים 3-6 ימים, תלוי באופי הכבישה שאתם מעדיפים.
בקיץ מומלץ לשמור במקרר.
גיוונים
אפשר להוסיף שמיר ו/או עלי דפנה, פלפל אנגלי וכל מה שאתם אוהבים.
שמירה על משפחות החיידקים במעיים הינה חיונית ביותר לשמירה על הבריאות ואחת הדרכים הטובות (פי כמה מכל תוסף פרוביוטיקה) היא לספק למעיים את הסביבה הטבעית לשגשוג החיידקים הטובים להם הם זקוקים.
ירקות כבושים עוברים תהליך תסיסה הנעשה על ידי חיידקים. צריכה יומית שלהם מספקת למעיים את החיידקים הבריאים להם הם זקוקים ובעיקר מעשירה, יוצרת ומשקמת את הסביבה לה זקוקים המעיים בכדי לשמור על עשרות משפחות החיידקים במעיים.
להמשך קריאה בנושא לחצו כאן.