תבשיל/נזיד לאוסטיאופורוזיס
הסידן הינו מינרל חיוני להתפתחות, גדילה ותפקודים רבים של גופנו. הוא ידוע בחשיבותו בבניית העצמות ושמירה על מסת העצם והשיניים.
היום יודעים כי לסידן תפקיד חשוב למניעת המחלה הנפוצה בעולם - אוסטיאופורוזיס.
בכדי שהסידן ייספג בעצמות יש צורך בנוכחות של ויטמין D המיוצר בגוף, בעזרת החשיפה לשמש. בנוסף, ספיגת הסידן הולכת ויורדת עם הגיל במיוחד אצל נשים בגלאי 48-50.
תזונה נכונה יכולה לעזור בספיגת סידן ולמנוע אוסטאופורוזיס.
מצרכים
- 1 כוס פולי סויה שהושרו במשך הלילה
- אצת קומבו
- 3 פטריות שיטאקי
- גזר
- בצל
- דלעת
- 1 כוס עלים ירוקים
אופן הכנה
- קוצצים את כל המרכיבים
- מבשלים בכ-4 ליטר מים למשך כחצי שעה או יותר
- בסוף הבישול אפשר להוסיף מיסו לטעם
- את הנוזל שהתקבל - לשתות 3/4 פעמים בשבוע
גיוונים
ניתן לבשל יותר זמן את התבשיל, ולאכול ולשתות מהתבשיל (לאכול 2/3 פעמים בשבוע)
החומציות בדם ועל כן הגוף נאלץ לשחרר יוני סידן מהעצמות על מנת לנטרל את עודף החומציות. התוצאה - עצמות חלשות, פגיעות ושבירות.