תאנה - פרי עדין ואצילי הנודע בסגולותיו הרבות. עשיר בויטמין C, ויטמין B למיניהם, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
קרא עוד
מרק מיסו
מרק המיסו נחשב כבעל אנרגטיקה מחממת ועל כן הוא מחזק ומשפר את תהליכי העיכול ומתאים במיוחד לפתיחת ארוחה שלאחר צום.
מצרכים
- חופן נדיב של אצת וואקמה
- בצל בינוני חתוך דק לרבעי עיגול
- גזר פרוס דק לעיגולים
- בצל ירוק קצוץ דק
- 5 כוסות מים
- מיסו שעורה
אופן הכנה
- משרים את אצת הוואקמה במעט מים למשך 5 דקות וקוצצים דק דק
- שופכים את האצה עם המים לסיר עם 5 כוסות מים עד לרתיחה, ממשיכים לבשל מספר דקות
- מוסיפים את הבצל וממשיכים לבשל עד שהבצל מתרכך
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הגזר עד שהגזר מתרכך מעט
- בקערה נפרדת - לוקחים מעט מנוזל המרק וממיסים לתוכו מיסו שעורה (1/2 כפית מיסו שעורה לכל סועד)
- שופכים את המיסו שהומס לסיר המרק, מבשלים למשך 3 דקות נוספות על אש נמוכה (לא להביא את המיסו לרתיחה)
- מכבים את האש ומורידים את הסיר מהגז
- מקשטים את קעריות המרק האישיות בבצל ירוק
הערה - במידה ומכינים את המרק למספר ארוחות, יש להמיס ½ כפית מיסו לקערת מרק בנפרד.