תאנה - פרי עדין ואצילי הנודע בסגולותיו הרבות. עשיר בויטמין C, ויטמין B למיניהם, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
קרא עוד
מרק קרפיון מקרוביוטי
מרק הקרפיון הוא מתכון רפואי מקרוביוטי המשמש לחיזוק ובניית הגוף במצבים רפואים שונים. זהו מרק הדורש זמן הכנה ומומלץ להשתמש בו לפי אבחנה מותאמת של מטפל מוסמך.
מצרכים
- דג קרפיון טרי נקי ללא כיס המרה, התירואיד והמעיים בלבד.
- שורש פיטרוזילה במשקל זהה למשקל הדג(במידה ויש קושי להשיג שורש פיטרוזיליה, ניתן להשתמש בגזר).
- 2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה.
- 3 כפות גדושות של ממרח מיסו כהה
- ספל (חצי כוס) של עלי תה בנצ'ה שעברו חליטה בתוך שקית בד/גזה.
אופן הכנה
הכנת הדג:
- לבקש ממנקה הדגים לנקות מהדג רק את כיס המרה, התירואיד והמעיים. להסיר את הקשקשים ולשטוף את הדג היטב. להשאיר את הראש ולא להוציא את שאר האברים הפנימיים.
- לחתוך את הדג לחתיכות ברוחב של כ 2 ס"מ.
הכנת המרק:
- מנקים וחותכים את שורש הפטרוזיליה לקוביות, מכניסים לסיר, מוסיפים את שמן השומשום ומטגנים למשך 10 ד' כשהמכסה סגור. (לאלו שיש קושי עם עיכול של שמנים, ניתן לבשל במים במקום השמן)
- מוסיפים לסיר את חתיכות הדג ומכסים במים כ 2 ס"מ מעל הדג.
- מכניסים את עלי תה הבנצ'ה לתוך שקית התה/גZה, קושרים ומכניסים לסיר.
- להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה 4-6 שעות לפחות, עד שעצמות הדג מתרככות. אפשר לבשל על פלטה או אש קטנה למשך כל הלילה. להוסיף מים לפי הצורך.
- כשעה לפני סיום הבישול, לדלל את ממרח המיסו במעט מים פושרים ולהוסיף למרק ולבשל כשעה נוספת.
יש לאכול כחצי כוס כל בוקר/יום כן יום לא, לפי הנחיית מטפל.
מומלץ לאכול את מרק הקרפיון בכמויות קטנות, כחצי כוס למנה למשך 2-4 ימים ולעצור למס' ימים ולאכול שוב. בגלל אופיו היאנגי החזק, הוא עלול לגרום לתשוקה של צריכת מזונות יינים כדוגמת פירות, מתוקים ועוד ועל כן יש לצרוך אותו במתינות ובהנחייה מדוייקת של מטפל.
ניתן לטחון את המרק ולחלק למנות קטנות ולשמור במקרר למשך5-6ימים.