תבשיל עדשים לסתיו
בתקופת הסתיו נעדיף לאכול מאכלים מחממים. שיטות הבישול בהן מומלץ להשתמש בתקופת הסתיו אמורות לעזור לגוף לאגור את התמציות והחום הדרושים לו לצורך ההסתגלות לקראת החורף הקר.
הבישולים המתאימים יהיו בישולים ארוכים וכבדים כדוגמת תבשילים, נזידים ומרקים סמיכים. בישול על אש נמוכה לזמן ארוך עם מעט נוזלים בשילוב חיתוך גס של הירקות. גם אפייה מתאימה במיוחד לתקופה זו.
מומלץ להשתמש ביותר שמן בבישול, מעט יותר מלח, מיסו וסויה.
כל אלו תורמים לחימום הגוף ועוזרים לו בהסתגלות לסביבה קרה יותר, לקראת החורף. כך נוכל לעבור את החורף בצורה קלה ובריאה יותר עם פחות מחלות.
כל אלו תורמים לחימום הגוף ועוזרים לו בהסתגלות לסביבה קרה יותר, לקראת החורף. כך נוכל לעבור את החורף בצורה קלה ובריאה יותר עם פחות מחלות.
צירפנו לכם מתכון לתבשיל עדשים מחמם שמתאים בדיוק לתקופת הסתיו.
מצרכים
1 כוס עדשים שחורים
1 כוס עדשים ירוקים
10 ס"מ קומבו (אצה)
5 כוסות מים
2-3 כפות תערובת בצלים מאודים במעט שמן שומשום (בצל, פרסה, בצל ירוק)
½ כפית ג'ינג'ר יבש
½ כפית כמון
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
½ דייקון או לפת חתוך לקוביות
קורט מלח
שום
1 כוס ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
אופן ההכנה
- מבשלים את העדשים עם המים, הג'ינג'ר, הקומבו והבצל המאודה עד לחצי בישול העדשים.
- מוסיפים את שאר הירקות וקורט מלח ומבשלים עוד כ-15 דקות.
- מתבלים בשום וירק קצוץ בסוף הבישול.
בתאבון, ושיהיה חורף בריא :-)
התנהלות לא נכונה בתקופת הסתיו, תחליש את הריאות והסימפטומים יבואו לידי ביטוי בעונה הבאה - החורף, כדוגמת נזלות, שיעולים, ברונכיט, קוצר נשימה, דלקות ריאות ועוד. לצורך כך, גם אורח החיים שלנו ובמיוחד התזונה, יהיו מאופיינים במזונות ופעולות העוזרות לגוף בתהליך האחסון, אגירה, צבירה והתכנסות וזאת בכדי לחזק את תפקוד הריאות והכנתן לקראת החורף הקר.