תאנה - פרי עדין ואצילי הנודע בסגולותיו הרבות. עשיר בויטמין C, ויטמין B למיניהם, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים.
קרא עוד
חמאת גהי (Ghee) - סמנה
חמאת הגהי הינה חמאה מזוקקת אשר אינה מכילה את מוצקי החלב - חלבונים וסוכר החלב ועל כן אינה נחשבת כמוצר אלרגני.
הכנת הגהי נעשית על ידי חימום החמאה בטמפ' הנמוכה מ 100° והפרדה של מוצקי החלב העליונים (קצף) והמשקעים, כאשר ביניהם ישנה שכבה אמצעית צלולה. זהו הגהי.
הגהי נמצאת בשימוש מזה אלפי שניים במגוון מטבחים ומסורות כדוגמת המטבח ההודי, הטיבטי, התימני, האתיופי, הלובי ובמגוון מטבחים במזרח התיכון. במטבח התימני והערבי היא קרויה בשם סמנה.
להבדיל מחמאה רגילה, הגהי הינה חמאה עמידה הנשמרת ללא קירור לאורך זמן. זוהי שיטה עתיקה לשימור שומן מן החי.
הגהי נמצאת בשימוש מזה אלפי שניים במגוון מטבחים ומסורות כדוגמת המטבח ההודי, הטיבטי, התימני, האתיופי, הלובי ובמגוון מטבחים במזרח התיכון. במטבח התימני והערבי היא קרויה בשם סמנה.
להבדיל מחמאה רגילה, הגהי הינה חמאה עמידה הנשמרת ללא קירור לאורך זמן. זוהי שיטה עתיקה לשימור שומן מן החי.
מצרכים
חבילת חמאה 200 גרם או יותר (לא מלוחה)
אופן הכנה
- לוקחים חבילת חמאה 200 גרם או יותר (לא מלוחה), שמים בסיר ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה. יש לשים לב כי החמאה אינה נשרפת.
- ממשיכים לבשל כ - 15 דקות כאשר מוודאים כי החמאה תהיה במצב רתיחה עדין. במהלך הרתיחה יחל להיווצר קצף. יש להסיר קצף זה במהלך הבישול בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) עד להפסקת יצירת קצף וסילוקו המלא.
- מכבים את האש וממתינים 2-3 דקות להתקררות קלה.
- מוודאים שאין קצף (במידה ויש, יש להסירו) ומוזגים את הנוזל הצלול לתוך כלי זכוכית.
- יש לשים לב כי לא מוזגים את המוצקים שנאספו בתחתית הסיר. אלו השאריות "המיותרות" של החמאה.
בימי חורף ניתן לשמור את הגהי בחוץ. בקיץ הגהי נמס ולכם עדיף לשמור אותו במקרר.