משקה עשב החיטה הינו מיצוי של צמח החיטה, העשיר במרכיבים רבים, בעלי ערך רפואי ובריאותי רב.
קרא עודחמאת גהי (Ghee) - סמנה
חמאת הגי הינה חמאה מזוקקת אשר אינה מכילה את מוצקי החלב - חלבונים וסוכר החלב ועל כן אינה נחשבת כמוצר אלרגני.
הכנת הגי נעשית על ידי חימום החמאה והפרדה של מוצקי החלב העליונים (קצף) והמשקעים, כאשר ביניהם ישנה שכבה אמצעית צלולה. זהו הגי.
מצרכים
חבילת חמאה 200 גרם או יותר (לא מלוחה)
אופן הכנה
- לוקחים חבילת חמאה 200 גרם או יותר (לא מלוחה), שמים בסיר ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה. יש לשים לב כי החמאה אינה נשרפת.
- ממשיכים לבשל כ - 15 דקות כאשר מוודאים כי החמאה תהיה במצב רתיחה עדין. במהלך הרתיחה יחל להיווצר קצף. יש להסיר קצף זה במהלך הבישול בעזרת כף טיגון מחורצת (תרבד) עד להפסקת יצירת קצף וסילוקו המלא.
- מכבים את האש וממתינים 2-3 דקות להתקררות קלה.
- מוודאים שאין קצף (במידה ויש, יש להסירו) ומוזגים את הנוזל הצלול לתוך כלי זכוכית.
- יש לשים לב כי לא מוזגים את המוצקים שנאספו בתחתית הסיר. אלו השאריות "המיותרות" של החמאה.
בימי חורף ניתן לשמור את הגי בחוץ. בקיץ הגי נמס ולכם עדיף לשמור אותו במקרר.
- הגהי נמצא בשימוש מזה אלפי שנים במסורת ההודית, הטיבטית, הערבית, תימנית (סמנה) ועוד...
- גהי נחשב כמזון המשפר ומחיה את עור הגוף ואף מומלץ ביותר לצמחונים.
- מומלץ ביותר לצריכה במיוחד בתקופת החורף כמזון מחזק ומחמם.
- הגהי אינו מתפרק בחום ועל כן מומלץ לטיגון, בישול ואפיה כתחליף לחמאה או מרגרינה.