משקה עשב החיטה הינו מיצוי של צמח החיטה, העשיר במרכיבים רבים, בעלי ערך רפואי ובריאותי רב.
קרא עוד
עוגת פירות יבשים
פירות יבשים נחשבים כמזון בריא, אולם חלקם עוברים תהליכי עיבוד שונים והם זוכים לתוספות שונות כדוגמת חומרי הזגה (חומר שמקורו בנפט), חומרי שימור, חומצה בנזואית (הנחשבת כחומר רעיל), גופרית ועוד אשר ידועים כחומרים שאינם בריאים לגופנו. על כן, אנו ממליצים בחום לרכוש פירות יבשים אורגניים כאשר העדיפות היא לפירות יבשים ללא סוכר.
עירית אדן - מומחית לתזונה טבעית בהתאמה אישית
מצרכים
- 600 גר' (6 כוסות) שקדים ואגוזים שלמים לא קלויים
- 600 גר' (4 כוסות) פירות יבשים קצוצים (במעבד מזון או בסכין)
- 1.5 כוס קמח מחיטה מלאה/כוסמין
- 1/3 -1/2 כוס סוכר חום
- 4 ביצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל - 130 מעלות
- מערבבים בקערה את כל החומרים עד קבלת בלילה סמיכה
- מחלקים ל- 3 תבניות אינגליש קייק משומנות ויוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את הבלילה
- אופים שעה וחצי עד לצבע שחום ומרקם דחוס
- מצננים ופורסים לפרוסות דקות
גיוונים
- ניתן להוסיף לתערובת 3-4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
- לאחר ההוצאה מהתנור ניתן לחתוך לפרוסות דקות דקות ולהכניס לתנור לעוד 30 דקות על 110 מעלות לייבוש
מתכוני ט"ו בשבט טעימים ובריאים נוספים: