חטיפים מטחינה ודבש טעימים ובריאים לכבוד ט"ו בשבט
קרא עוד
כדורי / רולדת תמרים ופירות יבשים
עירית אדן - מומחית לתזונה טבעית בהתאמה אישית
מצרכים
מגוון פירות יבשים ואגוזים כדוגמת:
- אגוזי מלך
- מגוון צימוקים (מומלץ מאד צימוק הג'וג'י ברי)
- אוכמניות
- אגוזי פקאן
- פיסטוקים
- שקדים
- רבע חפיסת תמרים מעוכים ללא גלעינים (או 8-10 תמרי מג'הול שהושרו מספר דקות במים רותחים)
- קוואקר דק (כמות על פי הצורך - ראו בהמשך)
- מעט ציפורן וקינמון טחונים
- רבע עד שליש כוס חלב שקדים/אורז בטעם וניל (לרולדה לא חייבים)
- לציפוי: שקדים טחונים או קוקוס טחון (עדיפות לשקדים)
אופן הכנה
- טוחנים קלות את הפירות היבשים במערבל מזון עד קבלת פירורים בעובי שרוצים
- מחממים בסיר מעט את התמרים יחד עם החלב עד שהתמרים מתרככים ונוחים לעבודה.
מומלץ להתחיל עם רבע כוס חלב ובמידת הצורך להוסיף עוד - מוסיפים את הפירות היבשים הטחונים ומערבבים הכל כולל הקינמון והציפורן
- מוסיפים את הקוואקר עד קבלת עיסה אחידה שאינה דביקה (הקוואקר סופח נוזלים ומטרתו להקשות את העיסה. שימו לב לא לשים יותר מדי כי אז העיסה תתייבש)
- לכדורי תמרים: מגלגלים מהעיסה כדורים (מומלץ להכין כדורים קטנים) ולאחר מכן זורים עליהם אבקת שקדים טחונים או קוקוס טחון (מבחינה בריאותית העדיפות היא לשקדים טחונים)
- לרולדת תמרים: מגלגלים את כל העיסה יחד על נייר אפייה עד קבלת רולדה (נקניק), זורים אבקת שקדים או קוקוס טחון. בהגשה חותכים לפרוסות יפות.
המלצות/תוספות
- ניתן להוסיף לתערבות מעט קינמון ו/או ציפורן. תבלינים אלו הינם בעלי איכות בריאותית יחודית וטעם מיוחד היוצר טוייסט לקינוחים מסוג זה. הם תורמים לאיזון רמת המתיקות, לאיזון רמות הסוכר, לספיגה, לעיכול ויוצרים קינוח מאוזן ובריא יותר. להרחבה כנסו למתכון "טארט טאטן ללא סוכר"