מוס שוקולד ממכר ובריא
כמעט כולם אוהבים מוס, אבל כולם יודעים כמה זה לא בריא החלב, השוקולד, השומן...
הינה מתכון קל, פשוט ומהיר הכנה (15 ד') שיוצא מדהים. ואין מתכון יותר טוב ממנו להפתיע אורחים בחג השבועות.
מצרכים
- 2 כוסות אגוזי קשיו
- 8-10 תמרי מג'אול מגולענים (כמות התמרים תשפיע על רמת המתיקות - 8 מתקתק, 10 מתוק מאד)
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 3/4 כוסות של חלב אורז/סויה/שקדים
- 1/4-1/2 כפית תמצית וניל טהורה
- 2-3 כפיות אבק חרובים אורגנית
- 1/3 כוס חלב אורז/שקדים/ סויה
אופן הכנה
- מכניסים לבלנד את כל המרכיבים למוס ומערבלים עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
- מוזגים לכוסות חצי מהכמות שיש בבלנדר.
- מוסיפים לבלילה שהשארנו בבלנדר את אבקת החרובים ו- 1/4 כוס החלב שבחרתם.
- מערבלים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
- מוזגים את מוס השוקולד כשכבה עליונה מעל המוס.
- מכניסים למקרר לשעה עד שעה וחצי והמוס מוכן.
לאחר חדירת המים לגרעין, כמות הוויטמינים ונוגדי החמצון גדלה באופן משמעותי. תפקיד נוסף של אותם אנזימים הוא לעזור בפירוק של חומצות האמינו הקיימות בגרעין ולהפכן לקלות יותר לפירוק וספיגה.
בנוסף, בגרעינים, שקדים, אגוזים וקטניות, ישנה חומצה הנקראת חומצה פיטית. חומצה זו מעכבת ספיגה של מינרלים שונים. מערכת העיכול של האדם אינה מסוגלת לפרק את החומצה הפיטית ולכן אנשים הנוטים לאכול כמות גבוהה של גרעינים, שקדים ואגוזים (טבעונים, צמחונים), עלולים לסבול מחסר של מינרלים בגוף בשל צריכה של כמויות גבוהות של חומצה זו. אחד הפתרונות הידועים הוא השרייה של הגרעינים (וכך גם בקטניות) במים לפני אכילתם. ההשריה גורמת לזרע/גרעין להתחיל תהליך של נביטה ולנטרל את רעילות החומצה הפיטית, להעלות את כמות הוויטמינים, נוגדי החמצון, חומצות האמינו ולשפר את ספיגתם בגופנו.
כמה זמן להשרות? אגוזי ברזיל ושקדים, כ - 6 שעות. כל שאר האגוזים שעתיים פלוס.
קחו בחשבון שהשרייה ממושכת מדי גורמים לאגוזים להיות רכים ולאבד מטעמם המופלא והמיוחד.
גבינת השקדים שתעשה לכם את חג השבועות
היי סידן! לאן אתה בורח - המיתוס שבין סידן וחלב הפרה
כל המיתוסים, הסודות והגילויים בנושא חלב הפרה
המרק שישמור לכם את הסידן בעצמות - הדרך הסינית לחיזוק הגוף בילדים ומבוגרים