המרק שישמור לכם את הסידן בעצמות, אבל לא רק!
זה לא "עוד מרק"!
אם אתם סובלים ממחלת האוסטיאופורוזיס (דלדול עצמות או בריחת סידן) הנפוצה, או אם ילדכם חולה שוב ושוב, חלש או עייף רוב הזמן, אתם מרגישים תשושים, עייפים או חלשים, בעיות באון המיני או בתקופה של ניקוי זה המרק בשבילכם!
מרק עוף בכלל ומרק עצמות בפרט, נחשבים כמזון מחזק המטיב עם מצבים מרובים כדוגמת חולשה של מערכת החיסון, הצטננות, חולשה כללית, אנמיה ועוד.
עצמות העוף עשירים ברכיבים תזונתיים ומינרלים (במיוחד סידן וזרחן) אשר תורמים לבניית מערכת השלד, מערכת החיסון בילדים ומבוגרים ומערכות נוספות בגוף.
אחת מהמחלות אשר מרק עצמות יכול להטיב עימה באופן ניכר הינה מחלת האוסטיאופורוזיס וצריכה יומית של מרק זה, יכולה לשמור על העצמות מפני שברים וסדקים.
אולם, הרכיבים התזונתיים הקיימים בעצם, "מתחבאים" להם בתוך העצם עצמה ובישול רגיל אינו מספיק בכדי להעבירם אל מי המרק. בכדי לעזור להם לעשות זאת, עלינו לרכך את העצמות בעזרת מספר טכניקות בסיסיות, להלן:
- יש להקפיד על בישול ארוך של מספר שעות, דבר הגורם לריכוך העצמות. הסינים אף טוענים שיש לבשל את המרק 10 שעות לפחות. הכי פשוט, תנו לו לעמוד למשך הלילה.
- מומלץ ביותר לסדוק קלות או לשבור את העצמות לפני הכנסתן לבישול או לשבור אותן במהלך הבישול כאשר הן כבר רכות יותר.
- הוספה של כפית חומץ תפוחים או לימון למרק, תעזור להוצאת המינרלים ורכיבים תזונתיים אחרים מהעצמות, במיוחד סידן.
- תחליף לחומץ או הלימון הוא שימוש בירקות חומציים כדוגמת גזר, סלרי, דלעת או סלק העוזרים לריכוך העצמות והוצאת המינרלים ורכיבי התזונה השונים.
ניתן להשתמש במרק העצמות כשתייה ואף כבסיס למזונות אחרים.
מצרכים
1 ק"ג עוף טרי שטוף היטב
עצמות רכות ושבורות: מח עצם, גרוגרת...
6-8 כוסות מים
1 כפית חומץ תפוחים / לימון
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
3 גזרים, חצויים לאורך (אפשר לוותר על הקילוף, רק לנקות)
1 גבעול כרישה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד), שטופה היטב וחתוכה לפיסות גדולות
1 חתיכת דלעת במשקל 150 גרם
זר פטרוזיליה
זר שמיר
3 גבעולי סלרי עלים
1 שורש פטרוזיליה קלוף
1 שורש סלרי קלוף
1 כפית מלח גס - לפי הטעם (עדיפות למלח הימלאיה)
מעט פלפל שחור על פי הטעם
אופן הכנה
- מכניסים את העוף והעצמות לסיר עם המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים או לימון או חומץ או את הירקות: סלרי, דלעת וגזר ומבשלים על אש נמוכה.
- מידי פעם מוציאים את כל הקצף העכור שמצטבר למעלה.
- מבשלים כמה שיותר שעות (על אש נמוכה) כדי שכמה שיותר סידן יצא מהעצמות ומוסיפים מים לפי הצורך.
- חצי שעה לפני סיום הבישול, מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים ומבשלים על אש קטנה למשך כחצי שעה.
בתאבון!
עוד בנושא
- עזרו לנו בסקר קטן בנושא צריכת מוצרי חלב פרה - לחצו כאן ומלאו
- הי סידן לאן אתה בורח - המיתוס שבין סידן ומחלת האוסטאופורוזיס
- כל המיתוסים, הסודות והגילויים בנושא חלב הפרה
- איך להכין גבינה עשירה בסידן ולא מחלב - גבינת שקדים טעימה ובריאה