הורים רבים מגיעים למרפאה עם ילדים עם מערכת חיסון חלשה, מערכת הנשימה מלאה בליחה, מחלות חוזרות, נזלות, חום בא והולך וסימפטומים נוספים המוכרים לכולנו. מרבית ההורים מותשים מהמחלות וחוששים מהמחלה הבאה.
ראשית, חשוב לשבור את מיתוס הפחד ממחלות ועלינו לדעת כי וירוסים, חיידקים ומחלות בכלל, הינן דרך הטבע וכאשר גופנו חזק ובריא, במרבית המקרים הן עוברות ללא בעיה ואף תורמות לחיזוק המערכת החיסונית של גופנו. באופן כללי, מערכת החיסון של ילדים מתפתחת על ידי ובעזרת המפגש עם וירוסים וחיידקים ויש דרכים טבעיות ובטוחות לטפל במצבים כאלו ולמנוע את המחלה הבאה. על כך תוכלו להרחיב ולקרוא ב"מדריך השלם לטיפול בחום".
אומנם מחלות הינן תהליך חשוב להתפתחותה של מערכת החיסון במיוחד אצל ילדים, אך הן אינן אמורות להופיע כל שבועיים שלושה וגם כאשר הן מופיעות, הילד אמור להתגבר עליהן יחסית במהרה. כאשר גופנו חלש, גם מחלות פשוטות עלולות להוביל לתגובות לא רצויות ואף לפגיעות כרוניות שונות.
בכדי לשמור על מערכת החיסונית של ילדנו, עלינו להקפיד על מס כללים כדוגמת, שינה טובה, הורדת מתחים (ילדים הם סנסנוגרפים מדהימים למבצי מתח ולחץ), בית רגוע ושליו, פעילות גופנית וכמובן תזונה בריאה אשר תורמת להתפתחותו של הילד והמנעות ככל הניתן ממזונות העלולים לפגוע בתפקוד והתפתחות מערכות הגוף השונות. החיסון.
במאמר זה נתמקד בדגשי תזונה שיעזרו לכם לחזק ולשמור על המערכות החשובות אצל ילדכם.
נתחיל במזונות הפוגעים בהתפתחותו של הילד ובהמשך תמצאו הנחיות מעשיות לתזונה בריאה ונכונה.
בנוסף, כולנו יודעים שמזונות מתוקים גורמים להשמנה, הרחבה ונפיחות של רקמות ועל כן תופעות כדוגמת שקדים מוגדלים, שקד שלישי מוגדל (אדנואיד/פוליפ), אסטמה, נזלות חוזרות הינן תופעות אשר קשורות לגדילה והתרחבות של רקמות שונות בגוף.
גם חוסר שקט וקשיי ריכוז הינם בעלי קשר לצריכה יתר של מזון מתוק וזה בשל קפיצות הסוכר והפגיעה ביכולת הריכוז של המוח.
- מזונות קרים: בכדי לעכל מזון, מערכת העיכול שלנו משתמשת בחום. כל תהליך העיכול תלוי ומבוסס על חום. לישת שרירי הקיבה, מיצי העיכול, חומצות העיכול ופירוק המזון הינם תהליכים התלויים בחום ומזון קר מקשה על תהליך העיכול, הפירוק והספיגה של המזון, מפריעה לספיגת ויטמינים ומינרלים, מעט את תהליך העיכול ולאורך זמן פוגע במערכות הגוף במיוחד במערכת העיכול, הנשימה והחיסון. לא סתם הסינים קוראים למערכת העיכול "התנור של הגוף". הימנעו ככל הניתן ממזון קר ומשתייה קרה וממותקת, מזונות אלו אחראים לכמות נכבדת מהמלחות במיוחד אצל ילדים אך לא רק .
- מזונות לחים: אלו מזונות בעלי פוטציאל של יצירת לחות עודפת בגוף. בילדים, עודף הלחות עלול ליצור תופעות כדוגמת נזלות כרוניות, דלקות אוזניים, אסטמה, אלרגיות, עייפות, חוסר ריכוז, חשיבה מפוזרת ועוד. על כן, מומלץ להפחית צריכה של מזונות יוצרי ליחה מבניהם בעיקר מוצרי חלב פרה, פירות טרופים כדוגמת בננות, מנגו, אננס, אבוקדו, פירות הדר, קמח לבן ומוצריו.
בנוסף, מוצרי חלב פרה מכילם חומרים הפוגעים בתפקוד מערכת החיסון ומערכת העיכול ומומלץ להורידם מהתפריט היומי.
מעדן חלב, יוגורט, ארטיק, אבטיח קר, שוקולד, שייק פירות קר, מיץ קר, מיץ ממותק ועוד, הם דוגמאות לשילובים של מזון קר, לח ומתוק אשר לאורך זמן מחלישים את מערכות הגוף. שילוב של מזונות אלו בתזונת הילד הוא מתכון כמעט וודאי למחלות.
מזון קר, לח, מתוק = פגיעה במערכת העיכול, מערכת הנשימה ומערכת החיסון = מחלות!!!
זו נוסחה בסיסית פשוטה ביותר שכדאי לזכור.
יישמו את הסיסמה שלנו ותראו איך המחלות נעלמות😊:
הקפידו לשמור על כלל הבסיס הזה, הוא החשוב ביותר.
- לא מאוחר: חשוב לתת למערכת העיכול לנוח בשעות הלילה ולסיים את ארוחת הערב עד שעתיים לפני השינה.
וגם לא מאוחר להתחיל את כל זה עכשיו :)
כלל חשוב נוסף שיעזור לכם לשמור על הבריאות במשפחה הוא: הפחיתו ככל הניתן מארבעת הלבנים
סוכר לבן, אורז לבן וקמח לבן הינם מוצרי מזון מעובדים הריקים מערכים תזונתיים. הם גורמים לייצור רב של ליחה הנאספת במערכת העיכול ומער' הנשימה ולכן מחלישה את מערכות אלו ומהווה מצע נהדר להתיישבות והתרבות של חיידקים, התפתחות של נזלות כרוניות, דלקות אוזניים ועוד...
שימרו מרחק מהם והסבירו לילדכם את הנזקים שהם גורמים לגופנו.
שני כללים נוספים שחשוב להדגיש:
- הימנעו ממזונות תעשייתיים, אוכל מוכן/מהיר הכנה, מזון משומר... כל אלו מחלישים את מערכת החיסון של הילד.
- הורידו שומנים רעילים כדוגמת שומנים מוקשים/חצי מוקשים/שומן מן הצומח, שמנים פשוטים ועוד.
עוגת גבינה היא דוגמא טובה לתרכובת נפץ שכזו: מרגרינה, חלב, סוכר וקררר.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.