לביבות חנוכה קלות להכנה ללא שמן
מצרכים
- 4 תפוחי אדמה
- 4-5 בטטות
- 3 בצלים גדולים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 5-6 כפות קמח מלא
- 5 ביצים גדולות
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- גוררים בפומפייה/מעבד מזון את הבצלים בקערה קטנה נפרדת
- גוררים את תפוחי האדמה והבטטות
- קוצצים את הפטרוזיליה (רצוי ללא הגבעולים)
- לאחר שהכל קצוץ/מגורר, סוחטים היטב את הבצל ומוסיפים לשאר הירקות
- מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל
- מערבבים את כל החומרים
אפייה
- מחממים תנור ל 180C
- פורסים על תבנית שטוחה נייר אפיה
- מלבבים את הלביבות ומניחים אותן בתבנית
- ניתן למרוח בעדינות, באמצעות מברשת, מעט שמן זית (לא חובה)
- אופים כ-25 דקות
צריכה עודפת של תפוחי אדמה יכולה ליצור כבדות, עצלות, חוסר נוחות בבטן ועוד.
מיץ תפוחי אדמה מועיל בהורדת לחץ הדם ותורם להקלה והחלמה של כיבים במעיים ובקיבה.
הערה: תפוחי אדמה ירוקים ונבטי תפוחי אדמה היוצאים מהתפוח עצמו הינם רעילים לגוף ולכן מומלץ להוריד את ה"עין" ממנה יוצא הנבט.
תפוחי אדמה מומלץ לבשל ולאחר מכן לאפות/או לטגן בכדי להוריד את רמת הסולנין שבהם במיוחד לאנשים עם נטייה לכאבי/דלקות פרקים.
נפתח התיאבון? קבלו מאיתנו חמישה מתכוני לביבות בריאים במיוחד לחנוכה