משקה עשב החיטה הינו מיצוי של צמח החיטה, העשיר במרכיבים רבים, בעלי ערך רפואי ובריאותי רב.
קרא עוד
ממרח אזוקי
ממרח בריא הדומה במרקמו לממרח החומוס, צבעו חום בהיר והוא נהדר למריחה על לחם.
מצרכים
- 1 כוס שעועית אזוקי
- 1 חתיכה של אצת קומבו בגודל 3X3
- 5 כוסות מים
- חצי שן שום (או שן שלמה)
- 1-2 כפות טחינה גולמית מלאה
- חצי כף עד כף שמן זית
- חצי כפית מלח (עדיפות למלח הימלאיה) או חצי כף רוטב סויה
- חצי לימון סחוט
- רבע כפית כמון
אופן ההכנה
- משרים למשך לילה כוס שעועית אזוקי.
- מבשלים את האזוקי עם 5 כוסות מים וחתיכת אצת קומבו בגודל 3X3 (לריכוך השעועית) עד שהשעועית מתרככת.
- מסננים את האזוקי מהמים (לא לשפוך את המים, מומלץ וכדאי לשתות אותם - ראו מתכון קודם).
- מעבירים למעבד מזון ומוסיפים:
- חצי שן שום (או שן שלמה)
- 1-2 כפות טחינה גולמית מלאה
- חצי כף עד כף שמן זית
- חצי כפית מלח (עדיפות למלח הימלאיה) או חצי כף רוטב סויה
- חצי לימון סחוט
- רבע כפית כמון
- טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם רך ונעים למריחה.
גיוונים
- ניתן להוסיף בצל ירוק, עירית או שמיר לתערובת
- גיוון מיוחד - בצל קצוץ מאודה (הופך את הממרח למתקתק במעט)
- אגוזים טחונים
- שמן שומשום במקום שמן הזית
- לאוהבי הניגוב- ניתן לשים את הממרח בצלחת עם שמן זית ופטרוזיליה קצוצה ו...לנגב.
ניתן למצוא ברשת האינטרנט מגוון רחב של מתכונים טובים לאזוקי. אנו בחרנו לצרף לכם מספר מתכונים שימושים וקלים להכנה - מניסיון. נסו וספרו לנו איך יצא לכם.
מתכוני שעועית אזוקי נוספים: משקה אזוקי, מרק ירקות ושעועית אזוקי