משקה עשב החיטה הינו מיצוי של צמח החיטה, העשיר במרכיבים רבים, בעלי ערך רפואי ובריאותי רב.
קרא עוד
מרק ירקות ושעועית אזוקי לחורף
באדיבות עירית אדן - מומחית לתזונה ואורח חיים בריא N.D
מצרכים
- כוס שעועית אזוקי מושרת במים למשך כל הלילה
- חתיכת אצת קומבו 7 ס"מ
- מגוון ירקות חתוכים: קישוא, קולרבי, דלעת, בטטה, בצל, כרישה...
- שורשים: פטרוזליה, סלרי, גזר, ארטישוק ירושלמי
- תבלינים: גינג'ר, כמון, מלח הימלאיה, שום
- זר עשבי תיבול לא חתוכים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי)
אופן ההכנה
- משרים את האזוקי במים למשך כל הלילה ומסננים
- מבשלים בסיר את האזוקי עם אצת הקומבו והרבה מים למשך כשעה
- חותכים לקוביות ממגוון הירקות ושורשי העונה ומאדים בסיר עם מעט שמן
- מוסיפים את הירקות לסיר האזוקי ומוסיפים מים במידת הצורך ומבשלים עד לרתיחה
- מטבלים לפי הטעם בעזרת ג'ינג'ר, כמון, מלח הימלאיה ומעט שום
- מכסים את המרק בזר עשבי תיבול ומבשלים כרבע שעה נוספת עד לריכוך
- מוציאים את זר עשבי התיבול ומגישים
גיוונים
- למרקם סמיך יותר ניתן לטחון מעט את המרק עם בלנדר יד
- להעשרת הטעם ניתן להוסיף אחרי הבישול כפית מיסו כהה בכל צלחת הגשה
- בהגשה אפשר לפזר ירק קצוץ
ניתן למצוא ברשת האינטרנט מגוון רחב של מתכונים טובים לאזוקי. אנו בחרנו לצרף לכם מספר מתכונים שימושים וקלים להכנה - מניסיון. נסו וספרו לנו איך יצא לכם.
מתכוני שעועית אזוקי נוספים: משקה אזוקי, ממרח אזוקי