משקה אזוקי לחורף
משקה האזוקי משמש לניקוי של מערכת השתן, מסלק בצקות, מחמם את הגוף, מיטיב עם אי סדירות וויסתית או חסר בווסת, מייבש ליחה בפלג גוף תחתון (הפרשות וגינליות, דלקות חוזרות בשלפוחית שתן, בצקות ועוד...), מחזק את ספיגת הנוזלים בכליות ומיטיב במצבים של אי ספיקת כליות. מגביר את ייצור חלב אם, מעלה ספירת זרע אצל גברים ועוד...
נפלאותיה של שעועית האזוקי
לכל מי שזוכר את הטיפ שלנו על תזונת החורף, החורף זוהי תקופה שבה מומלץ לצרוך קטניות ובמיוחד קטניות כהות. אחת מהקטניות האהודות בתזונת המזרח ובמיוחד בחורף, הינה שעועית האזוקי.
האזוקי הינה שעועית קטנה, אדומה ומתקתקה, העשירה בחלבון וברזל וקלה לעיכול. היא משמשת כמרכיב חשוב בתזונה הצמחונית ונחשבת כאחת הקטניות החשובות ביותר לחיזוק ובנייה של הגוף ובמיוחד של אנרגיית הכליות. היא תומכת ומחזקת את תפקוד הכליה והאדרנל (בלוטת יותרת הכליה), עוזרת בחימום הגוף ולכן מומלצת לאכילה בחורף.
האזוקי מנקה את הגוף מרעלים שונים, מנקה חום ומצבי דלקת, מורידה נפיחויות ובצקות ומשתנת. היא משמשת לטיפול במצבי ליחה ועודף נוזלים, צהבת, מימת, שלשולים, בצקות, פרונקלים, מחזקת את מערכת החיסון ותורמת לירידה במשקל. אצל נשים, בשימוש יומי היא מסדירה את הווסת ואצל גברים מעלה את ספירת הזרע.
במטבח הסיני והיפני האזוקי הינה מזון בסיסי במגוון רחב של שיטות החל ממרחים, תבשילים ועד קינוחים.
כמו רוב הקטניות, מומלץ להשרות את האזוקי למספר שעות עד לילה לפני השימוש.
מצרכים
- 1 כוס שעועית אזוקי
- 1 חתיכה של אצת קומבו בגודל 3X3
- 5 כוסות מים (בנוסף למי ההשרייה של השעועית)
אופן ההכנה
- שוטפים 1 כוס של אזוקי ומשרים למשך הלילה בשילוב עם חתיכה של אצת קומבו בגודל של 3X3.
- מעבירים לסיר את האזוקי עם האצה יחד עם מי ההשרייה ומוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך שעה.
- מפרידים את מי הבישול מהאזוקי ושותים כחצי כוס, חצי שעה לפני הארוחה כשהמשקה חם.
הערות
- ניתן להמשיך לבשל את האזוקי במים חדשים עד שהשעועית רכה ומוכנה לאכילה.
- בישול האזוקי עם אצת הקומבו תורם לריכוך השעועית ולספיגת הרכיבים של האזוקי בגוף.
- כיוון ששעועית האזוקי בעלת יכולות ניקוי חזקות, מומלץ לשתות את המשקה בהדרגה. כ- 3-4 ימים חצי כוס בכדי לאפשר לגוף הסתגלות, ולאחר מכן ניתן להעלות את המינון.
- אנשים רזים, הסובלים מיובש, צריכים להשתמש באזוקי במינון נמוך.
במטבח הסיני והיפני האזוקי מהווה מזון בסיסי במגוון רחב של שיטות החל מתבשילים, ממרחים ועד קינוחים (לדוגמא הקינוח היפני המפורסם מוצ'י).