היחס למזון השתנה מאוד בימינו. המזון הפך לסוג של אומנות, שמטרתו העיקרית עינוג החושים ובמקרים לא מועטים, הזנה נפשית, שמקורה בחסכים רגשיים שונים. רובנו בוחרים את המזון שאנו אוכלים בעיקר על פי זמינות ונגישות, מהירות וקלות ההכנה וכמובן טעמו וריחו. בנוסף, אנו מוקפים במזון מהונדס, מתועש או משומר ואורח החיים המערבי אינו מאפשר לגופו להנות מהמזון הטבעי, המלא והמתאים לו.
כך קורה שמזון מהווה כיום כאחד מגורמי המחלה העיקריים והידועים להיווצרותן של מחלות בעולם המערבי. מזון שאינו מתאים לגופנו פוגע ברקמות הגוף ולא מאפשר תפקוד תקין של מערכותיו. לאורך השנים מערכות הגוף נפגעות ויוצאות מאיזון ומחלות מופיעות.
שימוש נכון ומקצועי במזון, הופך את המזון לכלי טיפולי חזק הנחשב כתרופה והוא מחזיר לגוף את היכולת למימוש פוטנציאל ההבראה הטמון בו. על כן, שינוי בתזונת האדם מהווה כלי חשוב ביותר לכל תהליך טיפולי במגוון רחב של מחלות. יתרה מכך, ישנם מצבים בהם מספיק לשנות או להוריד סוג מסויים של מזון והאדם חש שיפור ניכר בבריאותו.
מטפל בתזונה מיומן תפקידו למצוא האם יש קשר בין מחלתו של האדם לתזונתו. במידה ותזונתו של האדם לקויה, תפקידו של המטפל לתת את ההמלצות המתאימות לתהליך הטיפולי הנדרש. במצבים קשים יותר וכאשר המצב הכרחי, מופנה המטופל לקבלת טיפול אישי ומקיף בתזונה.
0
שנות ניסיון