כיצד ניתן לטפל באמצעים ביתיים בשיעול יבש או ליחתי, אצל ילדים ומבוגרים.
- בצל ודבש - שילוב מנצח: מגררים בצל בפומפייה לתוך קערת זכוכית/חרסינה. מוסיפים שתי כפות דבש, מכסים ומניחים בשמש למשך שעתיים. במידה ואין שמש ניתן להשתמש בשיטת "בן-מרי" - בישול סיר בתוך סיר עם מים חמים: שמים את הבצל והדבש בכלי חרסינה ומכניסים לסיר עם מים. מרתיחים את המים כאשר כלי החרסינה בפנים למשך 5-10 דקות עד שהבצל מוציא מספיק מיץ והדבש נמס. שותים כל שעה כפית מהסירופ הטעים המתקבל.מה מיוחד בשילוב של שני אלו:
הבצל מכיל חומרים מחטאים ומרכיבים נוגדי חמצון ותרכובות חומצות אמינו ונחשב כמחזק את מערכת החיסון.
הדבש הינו בעל תכונות אנטיביוטיות. הוא מחטא, אנטי דלקתי, אנטי ויראלי, אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי. הוא מחזק מערכת חיסון ומכיל חומרים נוגדי חיידקים ונוגדי חמצון. - שימוש באדי בצל: חיתוך הבצל לחתיכות קטנות ולהניח בקערה בחדר השינה של הילד במהלך הלילה. אדי הבצל מרגיעים את מערכת הנשימה.
- חליטת אגסים PRO+: חותכים אגס לחתיכות מכניסים לסיר עם מים מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים כעשר דקות על אש קטנה, מצננים ושותים כרבע כוס כל שעה.
השדרוג המיוחד שלנו - הוסיפו לבישול כף צימוקים, 2-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי או מקל קינמון. יוצא טעים ומשדרג את האיכות הרפואית של החליטה.
- 3 עלי מרווה
- ½ - כפית קורנית (טימין)
- כפית אניס
- כפית אזוב מצוי
מכבים את הגז ומשאירים במים החמים למשך 10 דקות.
אופן השימוש:
שותים את החליטה מס' פעמים ביום. עדיף לא להמתיק. אם יש צורך להמתיק אנו ממליצים להמתיק עם לתת אורז או מולסה.
במידה והילד מסרב לשתות, ניתן להכין את הסירופ הנ"ל באופן מרוכז יותר עם פחות מים, ולהשאיר ברתיחה עדינה למשך 3-5 דקות.
לשתות כף מהסירופ כל שעה - שעה וחצי ממש כמו תרופה.
צמחים נוספים הטובים מאד לשיעול ליחתי הינם הבזיליקום ואניס הכוכבים. הוסיפו אותם למזון או לחליטה המוזכרת לעיל.
אינהלציה של מי מלח: בשיעול לח ניתן להכין תמיסת מי מלח (1 כפית מלח בכוס מים פושרים) או לרכוש מי מלח בבית מרקחת / סופר פארם ולעשות אינהלציה של מי מלח להקלה על הנשימה.
לחצו על העדויות כדי לצפות בסיפורם של משפחת יוהן שהאנטיביוטיקה, הסטרואידים והאינהלציות היו בשימוש יומי ולקרוא את מכתבה המרגש של ענבל גולדשטיין ששלושת ילדיה סבלו מברונכיט וקוצר נשימה, והשאר כבר היסטוריה.