כיצד ניתן לטפל באמצעים ביתיים בשיעול יבש או ליחתי, אצל ילדים ומבוגרים.
- בצל ודבש - שילוב מנצח: מגררים בצל בפומפייה לתוך קערת זכוכית/חרסינה. מוסיפים שתי כפות דבש, מכסים ומניחים בשמש למשך שעתיים. במידה ואין שמש ניתן להשתמש בשיטת "בן-מרי" - בישול סיר בתוך סיר עם מים חמים: שמים את הבצל והדבש בכלי חרסינה ומכניסים לסיר עם מים. מרתיחים את המים כאשר כלי החרסינה בפנים למשך 5-10 דקות עד שהבצל מוציא מספיק מיץ והדבש נמס. שותים כל שעה כפית מהסירופ הטעים המתקבל.מה מיוחד בשילוב של שני אלו:
הבצל מכיל חומרים מחטאים ומרכיבים נוגדי חמצון ותרכובות חומצות אמינו ונחשב כמחזק את מערכת החיסון.
הדבש הינו בעל תכונות אנטיביוטיות. הוא מחטא, אנטי דלקתי, אנטי ויראלי, אנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי. הוא מחזק מערכת חיסון ומכיל חומרים נוגדי חיידקים ונוגדי חמצון. - שימוש באדי בצל: חיתוך הבצל לחתיכות קטנות ולהניח בקערה בחדר השינה של הילד במהלך הלילה. אדי הבצל מרגיעים את מערכת הנשימה.
- חליטת אגסים משודרגת: חותכים אגס לחתיכות מכניסים לסיר עם מים, ממוסיפים מספר מקלות קינמון (מומלץ המקלות השטוחים), כף צימוקים/גוג'י ברי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים כרבע שעה על אש קטנה, מצננים ושותים כרבע כוס כל שעה.
במידה ויש צינון ניתן להוסיף לבישול מספר פרוסות דקות של ג'ינגר טרי - עלי חוביזה: רוחצים מספר עלי חוביזה, קוצצים לחתיכות קטנות ומשרים בכוס עם מים למשך מספר שעות עד שהמים הופכים לסמיכים. שותים מס' לגימות כל שעה-שעתיים.
- עלי שסק: עלי השסק הינם צמח סיני נפוץ (Pi Pa Ye) המשמש להרגעת שיעול יבש ושיעול עם ליחה שלא מצליחה לצאת. מכניסים מספר עלי שסק שטופים לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האשד ומבשלים על אש קטנה למשך 20ד', מכבים את הגז ושותים מס' לגימות כל שעה-שעתיים.
- עלי חוטמית זיפנית: הטיפ המגניב של אביבית אלופת הליקוט. קוצצים עלי חוטמית לחתיכות קטנות ומשרים בכוס עם מים למשך מספר שעות (ממש כמו עם החוביזה) עד שהמים הופכים לסמיכים. שותים מס' לגימות כל שעה-שעתיים.
- 3 עלי מרווה
- ½ - כפית קורנית (טימין)
- כפית אניס
- כפית אזוב מצוי
מכבים את הגז ומשאירים במים החמים למשך 10 דקות.
* הערה - בסרטון תערובת הצמחים המוצגת מכילה קמומיל אולם אנו ממליצים להחליף את הקמומיל בצמח אזוב מצוי.
אופן השימוש:
שותים את החליטה מס' פעמים ביום. עדיף לא להמתיק. אם יש צורך להמתיק אנו ממליצים להמתיק עם לתת אורז או מולסה.
במידה והילד מסרב לשתות, ניתן להכין את הסירופ הנ"ל באופן מרוכז יותר עם פחות מים, ולהשאיר ברתיחה עדינה למשך 3-5 דקות.
לשתות כף מהסירופ כל שעה - שעה וחצי ממש כמו תרופה.
צמחים נוספים הטובים מאד לשיעול ליחתי הינם הבזיליקום ואניס הכוכבים. הוסיפו אותם למזון או לחליטה המוזכרת לעיל.
אינהלציה של מי מלח: בשיעול לח ניתן להכין תמיסת מי מלח (1 כפית מלח בכוס מים פושרים) או לרכוש מי מלח בבית מרקחת / סופר פארם ולעשות אינהלציה של מי מלח להקלה על הנשימה.
לחצו על העדויות כדי לצפות בסיפורם של משפחת יוהן שהאנטיביוטיקה, הסטרואידים והאינהלציות היו בשימוש יומי ולקרוא את מכתבה המרגש של ענבל גולדשטיין ששלושת ילדיה סבלו מברונכיט וקוצר נשימה, והשאר כבר היסטוריה.