עוגיות רבע שעה הכנה - טעימות ובריאות
העוגיות האלו כל כך טעימות שהן לא מחזיקות יותר מיום בבית. הם כל כך פשוטות וקלות להכנה וכמובן מורכבות מחומרים בריאים.
נסו ותהנו!
מצרכים
- 1/2 2 (שתיים וחצי) כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח מלא)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 2 כפיות סוכר חום טחון או 2 כפיות מולסה מומסת בכוס המים
- 1 כפית מלח
- ניתן להוסיף חופן זרעי פשתן ו/או חופן שומשום מלא
אופן הכנה
- מערבבים את כל החומרים היבשים
- מוסיפים את המים והשמן ולשים עד שמקבלים גוש בצק נוח לעבודה, רך ולא דביק
- לפעמים צריך להוסיף עוד מעט מים/שמן לקבלת בצק גמיש שלא נדבק
- משטחים את הבצק דק דק דק עם מערוך. ככל שהבצק יהיה יותר דק, העוגיות מוצלחות יותר
- מפזרים מלח אטלנטי גס (אפשר גם מלח רגיל) או סוכר חום טחון. (כמות הבצק שמתקבלת מתאימה לשתי תבניות, ניתן לעשות אחת עם מלח והשנייה עם סוכר)
- כדאי לעבור על המלח בעדינות עם מערוך בכדי להצמידו לבצק
- עוברים על הבצק עם סכין וחותכים לקוביות בגודל הרצוי
- מחממים תנור ל 160 מעלות (עדיף על טורבו) ומכניסים ל- 30 דקות עד שמעט משחים.
על כן, מומלץ לעבור ולהשתמש במלחים טבעיים כדוגמת מלח הימלאיה או מלח אטלנטי.
מלח הימלאיה הוא מלח טבעי אשר מקורו באזור ההימלאיה והוא עשיר במינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום ואינו עובר תהליכים תעשייתים הפוגעים באיכותו. בנוסף, ישנם סוגים נוספים של מלחים טבעים נוספים הנחשבים כמלחים בריאים כדוגמת מלח ים אטלנטי ומלח שחור.