נוב 
 12 
 2018 

 

קציצות קינואה ועדשים אפויות

כולם אומרים שמזון בריא לא תמיד טעים... אז הנה גם קינואה וגם עדשים, שני מרכיבים חיוניים מאוד לילדים, בשילוב עם ירקות. את הקציצות הללו כולם חייבים לנסות! הם טעימות מאד, קלות להכנה וילדים (לא רק) ממש משוגעים עליהן.

קצת על הקינואה:

קינואה נחשבת כ"אם כל הדגנים" והיא בעלת ערך תזונתי גבוה מאוד. הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. כמו כן עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל, סידן  ומגנזיום.

הקינואה נחשבת כמזון מצויין לילדים, במיוחד לילדים חלשים עם חסרים תזונתיים וילדים לאחר מחלות ארוכות וחוזרות.

מצרכים

1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב

1 כוס עדשים כתומות או שעועית מש מושרות למשך הלילה

2 כוסות מים

1 בצל קצוץ דק

1 קישוא מגורר גס

1 גזר מגורר גס

1 בטטה מגוררת

1/3 כוס קוואקר דק /קמח כוסמין

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

4-5  ביצים אורגניות

קורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

משרים את העדשים במים למשך הלילה.

יוצקים 2 כוסות מים לסיר, מוסיפים את הקינואה והעדשים ומביאים לרתיחה.

מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 15 דקות.

מסננים את הקינואה והעדשים ומצננים.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים.

יוצקים מהתערובת קציצות דחוסות תוך כדי הוצאת הנוזלים ("לסחוט "את הקציצה).

מניחים בתבנית משומנת או על נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

מגישים עם רוטב טחינה / פסטו או יוגורט עיזים.

בתאבון! וספרו לנו כאן למטה איך יצא לכם...

תגובות

תגיות

מומלצים בכל בית מתכונים בריאים לחגים צמחי מרפא מתכונים לפי עונות השנה מתכונים לניקוי כבד קינוחים  ממרחים בריאים מרקים סלטים בריאים מזונות מייבשי ליחה

Recent News

TOP דילוג לתוכן