הבורגול הוא דגן מלא,למעשה הוא גרעיני חיטה שעברו בישול וייבוש לפני הטחינה.
מבחינה סינית:
מלחלח ומתפיח, לכן לא טוב במצבי ליחה , סוכר ועודף משקל.
יתרונותיו :
קל לעיכול, מזין, מצויין אחרי לידה, מתאים להכנה מהירה ללא בישול, ולכן נוח כ”פאסט פוד” בריא.
חסרונותיו:
בעל אינדקס גליקמי גבוה ולכן יכול להעלות את רמות הסוכר ואינו מתאים לסכרתיים, מלחלח ותורם להשמנה.
שימושים במטבח: הבורגול הוא מהדגנים הנוחים להכנה, כיוון שאפשר להשרות אותו במים רותחים ללא בישול. מתאים לממולאים כתחליף לאורז, כרכיב בקובה, לקציצות בורגול, לסלט עשבי התיבול טבולה ועוד.
רכיבים -
1.5 כוסות בורגול
ירק קצוץ ללא הגבעולים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, בזיליקום)
3 עגבניות חתוכות קטן
1/2 כוס מיץ לימון
1/3- חצי כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה -
משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים, מכסים במגבת וממתינים כ - 15 דקות, עד לספיגת נוזלים.
מוסיפים לקערת הבורגול את הירקות.
מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ומערבבים.
הצעות גיוון -
את הבורגול אפשר להחליף בקינואה, דוחן או גריסים מבושלים.
בתאבון! וספרו לנו כאן למטה איך יצא לכם...