מרק הינו מזון קל מאוד לעיכול ומתאים במיוחד לארוחת בוקר או ערב. התחלה של היום במרק אפונה (במיוחד באביב), תורמת לתחושה קלה, מחשבה בהירה ומצב רוח נעים לאורך כל היום.
מנפלאותיה של האפונה:
האפונה נחשבת על-פי הרפואה הסינית כאחד המזונות הטובים לאכילה בתקופת האביב
האפונה מבטאת את האנרגיה של תקופת האביב, אנרגיה של תנועה, לבלוב, התחדשות וניקוי
היא מהרמנת ומאזנת את תפקוד אברי העיכול, תורמת לספיגה ועוזרת לתנועת מעיים. מייטיבה ומקלה על עצירות הנגרמת מפגיעה בתנועה הפרסטלטית של המעי ואף טובה לסוגי פריחות עוריות שונות.
האפונה תורמת לחידוש האנרגיה בגוף, חיזוק וניקוי הדם ועל כן היא נחשבת כאחת הקטניות הטובות לאנשים העובדים שעות רבות.
הגזר והסלרי במרק תורמים לאיזון וחיזוק מערכת העיכול, מקלים על תהליך העיכול והספיגה, מחזקים ומנקים דם ומעוררים תאבון.
לאוהבי הקרוטונים, ניתן להכין קרוטונים ביתיים ממש בקלות - לחצו כאן למתכון טעים וקליל.