נוב 
 12 
 2018 

 

מרק אפונה אביבי

מרק הינו מזון קל מאוד לעיכול ומתאים במיוחד לארוחת בוקר או ערב. התחלה של היום במרק אפונה (במיוחד באביב), תורמת לתחושה קלה, מחשבה בהירה ומצב רוח נעים לאורך כל היום.

מנפלאותיה של האפונה:

האפונה נחשבת על-פי הרפואה הסינית כאחד המזונות הטובים לאכילה בתקופת האביב

האפונה מבטאת את האנרגיה של תקופת האביב, אנרגיה של תנועה, לבלוב, התחדשות וניקוי

היא מהרמנת ומאזנת את תפקוד אברי העיכול, תורמת לספיגה ועוזרת לתנועת מעיים. מייטיבה ומקלה על עצירות הנגרמת מפגיעה בתנועה הפרסטלטית של המעי ואף טובה לסוגי פריחות עוריות שונות.

האפונה תורמת לחידוש האנרגיה בגוף, חיזוק וניקוי הדם ועל כן היא נחשבת כאחת הקטניות הטובות לאנשים העובדים שעות רבות.

הגזר והסלרי במרק תורמים לאיזון וחיזוק מערכת העיכול, מקלים על תהליך העיכול והספיגה, מחזקים ומנקים דם ומעוררים תאבון.

לאוהבי הקרוטונים, ניתן להכין קרוטונים ביתיים ממש בקלות - לחצו כאן למתכון טעים וקליל.

מצרכים

3 כפות שמן זית

2 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום פרוסות דק

2-3 גזר פרוס לעיגולים

1 שורש סלרי מגורר

1/2 צרור פטרוזליה קצוץ 

1/2 צרור כוסברה קצוץ

1/2 קג' אפונה ירוקה יבשה שטופה ומושרית

8 כוסות מים

מלח ים ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית בסיר בלהבה בינונית נמוכה

מוסיפים בצל, גזר וסלרי מגורר 

מטגנים על אש נמוכה 15-20 דקות עד שהבצלים שקופים למחצה והגזר מתחיל להתרכך

מוסיפים את האפונה, השום והמים

מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה

לאחר כמחצית השעה, מוסיפים את הפטרוזליה והכוסברה הקצוצים

מבשלים כשעה עד שעה וחצי נוספות עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת

כאשר האפונה מתחילה להתרכך, מוסיפים את המלח והפלפל.

מומלץ לבחוש מידי פעם ולהוסיף נוזלים לפי הצורך.

הערה: ניתן להשרות את האפונה לילה לפני בכדי לזרז את תהליך הבישול והריכוך של האפונה.

בתאבון! וספרו לנו כאן למטה איך יצא לכם...

תגובות

תגיות

מומלצים בכל בית מתכונים בריאים לחגים צמחי מרפא מתכונים לפי עונות השנה מתכונים לניקוי כבד קינוחים  ממרחים בריאים מרקים סלטים בריאים מזונות מייבשי ליחה

Recent News

TOP דילוג לתוכן