כמעט כולם אוהבים מוס, אבל כולם יודעים כמה זה לא בריא החלב, השוקולד, השומן...
הנה מתכון קל, פשוט ומהיר הכנה (15 ד') שיוצא מדהים. ואין מתכון יותר טוב ממנו להפתיע אורחים בחג השבועות.
הערה חשובה בנושא גרעינים - אגוזים ושקדים
אגוזים, שקדים וגרעינים מכילים אינזימים האחראים על תהליך צמיחת הגרעין. אנזימים אלו מעוכבים על ידי מולקולות הנקראות מעכבי אנזימים עד לחדירה של מים אל הזרע המעוררים את תחילת צמיחתו.
כאשר אנזימים אלו מופעלים, הם מייצרים ויטמינים ונוגדי חמצון החיוניים לתחילת צמיחתו של הגרעין. לאחר חדירת המים לגרעין, כמות הוויטמינים ונוגדי החמצון גדלה באופן משמעותי. תפקיד נוסף של אותם אנזימים הוא לעזור בפירוק של חומצות האמינו הקיימות בגרעין ולהפכן לקלות יותר לפירוק וספיגה.
בנוסף, בגרעינים, שקדים, אגוזים וקטניות, ישנה חומצה הנקראת חומצה פיטית. חומצה זו מעכבת ספיגה של מינרלים שונים. לצערנו, מערכת העיכול של האדם אינה מסוגלת לפרק את החומצה הפיטית ולכן אנשים הנוטים לאכול כמות גבוהה של גרעינים, שקדים ואגוזים (טבעונים, צמחונים), עלולים לסבול מחסר של מינרלים בגוף בשל צריכה של כמויות גבוהות של חומצה זו. אחד הפתרונות הידועים הוא השרייה של הגרעינים (וכך גם בקטניות) במים לפני אכילתם. ההשרייה גורמת לזרע/גרעין להתחיל תהליך של נביטה ולנטרל את רעילות החומצה הפיטית, להעלות את כמות הוויטמינים, נוגדי החימצון, חומצות האמינו ולשפר את ספיגתם בגופנו.
כמה זמן להשרות? אגוזי ברזיל ושקדים, כ – 6 שעות. כל שאר האגוזים שעתיים פלוס. קחו בחשבון שהשרייה ממושכת גורמים לאגוזים להיות רכים ולאבד מטעמם המופלא והמיוחד.